Ken je dat gevoel?
Dat je geleefd wordt. De dagen net iets te vol zitten en je aan het eind van de dag vermoeid in bed kruipt. Om vervolgens de volgende dag wakker te worden en het hele riedeltje weer opnieuw begint.

Een pauze knop.
Dat zou even fijn zijn. Gewoon eventjes niets even op adem komen of gewoon even doen wat jij wilt.
Maar hoe doe je dat? Hoe maak je daar ruimte voor zonder dat de rest erbij inschiet?
Dit heb ik lang zo ervaren. Ik werd geleefd kreeg steeds minder energie en deed veel te weinig dingen die ik echt leuk vond. Ik werd steeds ongelukkiger en mijn zelfvertrouwen daalde steeds verder.
Ik was bezig met het zorgen voor anderen, me aanpassen aan anderen, alles doen om maar aardig gevonden te worden. Ik had dat nodig van anderen omdat ik mezelf het niet kon geven.

Op een dag ging bij mij de knop om er moest verandering komen. Ik besefte me dat ik voor mezelf moest gaan zorgen, ik moest gaan ontdekken wie ik nu was en wat ik wilde. Ik moest leren alleen te zijn en de mening van anderen naast me neer te leggen.

Vallen en opstaan.
Met vallen en opstaan ging ik steeds meer leven naar mijn eigen kernwaarden en deed ik steeds iets vaker dingen waar ik blij van werd. Maar jeetje wat was dat lastig. Ik had schuldgevoel omdat ik ineens nee moest zeggen tegen andere mensen die me dierbaar waren. Ik moest ineens een huilend kind achter laten als ik naar mijn opleiding ging of als ik een nachtje weg ging. En toch door stapje voor stapje door te zetten en keuzes te maken die goed voor mij waren. Werd ik ook een leuker mens voor anderen.

Helpen.
Door mijn eigen reis hierin, snap ik ook jouw worstelingen en begrijp ik dat je soms even vast loopt. Dit is heel normaal en ik kan je vertellen dat je met een beetje hulp heel snel een heel eind kan komen. En ja er zullen zich steeds momenten aandienen dat het even lastig is of dat je terug valt in oud gedrag. Maar weet dat hebben we allemaal. Zolang we maar steeds weer op staan en verder gaan.

Herken je jezelf hierin? Laat het me weten, ik ben benieuwd hoe jij hiermee om gaat.