Stel je eens voor dat je een berg gaat beklimmen met een zware rugzak vol met stenen. 

Is dat zwaar? Ik denk het wel. 

Stel je nu eens voor dat je al 10 of misschien zelfs wel 20 jaar met deze rugzak rondloopt. Je draagt hem dag en nacht met je mee. Je hebt niet eens meer door dat je hem draagt. Die zwaarte die je mee draagt is gewoon geworden. 

Veel mensen lopen met zo’n denkbeeldige rugzak vol met onverwerkte emoties rond.
Bijvoorbeeld door emoties uit de kindertijd. Je was toen te klein om dit te begrijpen en te verwerken. Emoties uit de pubertijd, adolescentie en je volwassen leven die je niet goed verwerkt hebt worden ook opgeslagen in je lichaam. Elke keer als je geen ruimte geeft aan een emotie die je voelt zet je iets vast in je lichaam en ga je dit met je meedragen. Dit gebeurd zonder dat je het door hebt, elke keer gaat je lichaam iets vaster zitten en voelt het langzaam aan steeds een beetje zwaarder.

Het is als met de rugzak vol met stenen; wanneer je deze altijd hebt gedragen weet je niet meer hoe heerlijk licht het leven kan zijn zonder die rugzak.
Ik had ook zo’n rugzak. Die werd op een gegeven moment zo zwaar dat ik chronisch vermoeidheidssyndroom kreeg. Na 2 jaar ziektewet en vele behandel pogingen ben ik uiteindelijk gedeeltelijk afgekeurd.
Ik kon niks meer. Ik sliep 17 uur per dag, had constant koorts, pijnlijke spieren en kon nog geen 5 minuten rechtop staan.

Mijn lijf trok hard aan de rem. 
De enige optie voor mij was om naar binnen te keren en te kijken wat er in mij zat wat het leven zo zwaar maakte.
Dat waren onverwerkte emoties uit mijn kindertijd, jeugd, adolescentie, en volwassen leven.
Ook veel belemmerende overtuigingen die ik had maakte de rugzak zwaarder.
Reguliere behandelingen hielpen niet, alternatieve ook niet. De oplossing zat in mezelf. 

Ik heb veel coaching gedaan, ben aan het pad van de persoonlijke en spirituele ontwikkeling begonnen. En langzaamaan ging er steeds een steentje uit. Ik krabbelde op en zette soms weer wat stappen terug. 

Uiteindelijk 10 jaar later kon ik zeggen. Ik ben vrij!
Wat mij enorm geholpen heeft om mijn rugzak steen voor steen lichter te maken is ademsessies doen. Ik heb heel veel ademsessies gedaan en heb hiermee heel veel los kunnen laten. Mijn leven werd steeds lichter, alles ging moeitelozer en ik werd steeds vrijer. 

Dit gun ik jou ook!
Een licht leven met plezier, innerlijke rust en verbinding.  

Daarom geef ik nu ook ademworkshops zodat ik bijdraag aan een lichter leven van andere mensen.
En niet alleen de mensen die komen ademen worden blijer, gelukkiger en vrijer. 

Ook de mensen in hun omgeving worden positief beïnvloed. Want zeg nou zelf, als er iemand bij je is die vrolijk, vriendelijk en dankbaar is. Dan wordt je zelf toch ook weer een beetje blijer. 

Dus als jij ook de moed hebt om dit pad in jezelf aan te gaan.
Kom dan naar de ademworkshop; Ontdek de kracht van je hart en ervaar de verbinding en liefde die je kan hebben in het leven. 

In Liefde,