Hoe gaat het nu echt met je? 
Dat is de vraag die ik vanmiddag kreeg van een bijzonder iemand.
Ik ken deze persoon nog niet heel lang en had deze vraag eigenlijk niet verwacht. 

De vraag was dan ook een aangename verrassing.
Ik wil zelf altijd wel de diepte in en een ‘echt’ gesprek voeren maar niet iedereen zit daar meteen op te wachten óf de ander vind het ook spannend om de rauwe realiteit te delen. Hierdoor ben ik soms wat terughoudend en observeer ik eerst wat de ander wil. 

Maar als ik dat doe, ben ik dan authentiek en echt bij mezelf?
Nee natuurlijk ben ik dat op zo’n moment niet. Ik stem me dan teveel af op de ander vanuit een eigen gevoel van onveiligheid. Echt kwetsbaar en open durven zijn zonder dat je weet of de ander daar open voor staat blijft soms toch wel een dingetje voor me. Ook al weet ik hoeveel zachter en mooier ik ben als ik het wel doe. Met een open hart in contact zijn met iemand is het mooiste wat er is. Het geeft verbinding, een gevoel van veiligheid, geborgenheid en het gevoel dat je er helemaal mag zijn. Als je vanuit aanwezigheid in zo’n contact kan blijven gebeuren er magische dingen. Zodra je uit je eigen centrum gaat en de verbinding met jezelf verliest omdat je bijvoorbeeld met een gedachte mee gaat in je hoofd, merkt de ander dat meteen. De verbinding met de ander wordt dan ook minder. Als de ander dit op merkt kan hij of zij dit delen zodat je zelf weer uit je eigen verhaal kan stappen en weer in aanwezigheid bij jezelf kan komen en daardoor ook weer bij de ander.

Dit is een thema waar ik de laatste maanden mee stoei.
In verbinding zijn met mezelf, meer mijn vrouwelijke energie toelaten, zacht zijn en open zijn. De muur laten zakken van de sterke vrouw die het allemaal wel eventjes regelt. En ja tuurlijk ben ik dat ook, het heeft me heel veel gebracht en tegelijk ook heel veel energie gekost. 

De vrouwelijke energie daarentegen voelt heel zacht en tegelijk ook heel krachtig. Stiekem nog wel krachtiger dan de mannelijke energie waar ik zo makkelijk op vaar en me zo makkelijk mee verbind. Voor de mensen die nu denken maar je bent toch vrouw? Ja dat klopt, maar ieder mens bestaat voor 50% uit mannelijke energie en voor 50% vrouwelijke energie.
Waar jij je het meest mee verbind komt voort uit je jeugd. Daar kan ik nog veel meer over schrijven maar voor nu laat ik het hier even bij.*

Ik heb zo lang geleefd op daadkracht en sterk zijn (de mannelijke energie), dat die zachtheid, je intuïtie, scheppingskracht, het leunen op de ander, toegeven dat je verlangt naar een arm om je heen soms heel kwetsbaar en eng kan zijn om te delen. Zeker bij mensen die je nog niet zo goed kent.

Wat het leuke is aan met dit thema bezig zijn is dat ik steeds weer nieuwe mensen op mijn pad krijg die me veel kunnen leren. Ze spiegelen precies de stukken waar ik nog wat in de weg heb zitten voor mezelf.

Hierdoor groei ik als persoon, pel ik steeds meer lagen af en kom ik steeds meer tot mijn kern.
Zodat ik mijn masker af kan doen en helemaal open kan zijn.
De rauwe realiteit laat zien met alles wat er is.
Ook bij mensen die ik net heb leren kennen.?

Daarom was dit vandaag ook zo’n mooie les voor mij die ik gespiegeld kreeg. Hoe gaat het nu echt met je??
Niet alleen vragen aan de ander maar ook een stukje van jezelf laten zien en delen wat er binnen in jouw speelt.

Speak your truth, be authentick, just be yourself and follow your heart.

 

*Wil je meer over de mannelijke en vrouwelijke energie lezen en hoe je deze beide beter kan integreren lees dan kan je eens het boek;
De verboden vrouw spreekt lezen